Nyudnævnt bestyrelsesmedlem forlader Esoft Systems

Af journalist Jørgen Rasmussen

Efter kun et halvt år på posten har bestyrelsesmedlem, Palle Skov Jensen, valgt at forlade bestyrelsen for Esoft Systems. I en kortfattet meddelelse fra selskabet hedder det, at:

”Palle Skov Jensen har meddelt, at han ønsker at udtræde af bestyrelsen på grund af forskelle i opfattelsen af formen for bestyrelsesarbejdet. Nyt medlem af bestyrelsen ventes snarest udpeget.”

Senest er selskabets økonomichef fratrådt efter kun få måneder på posten, hvilket blev meddelt den 11. januar i år. Esoft Systems har endnu ikke offentliggjort navnet på en ny økonomichef.

I september 2007 trådte den samlede bestyrelse tilbage med undtagelse af bestyrelsesformand Poul Dines, der er onkel til den adm. direktør og hovedaktionær, René Dines.

Vurdering:
I takt med flugten ud af bestyrelseslokalet er det blevet stadig mere vanskeligt at fastholde troen på, at René og Poul Dines udgør det optimale lederskab i Esoft Systems. En kraftigt faldende aktiekurs gør det ikke lettere for de hårdt prøvede aktionærer at bevare optimismen.

Redaktionen ser på ovennævnte grundlag aktien som en særdeles risikabel investering, selv om selskabets forretningsidé er unik på det danske marked og der er gode ekspansionsmuligheder i udlandet. Problemet synes i stadig højere grad at være en ledelse, der har mistet grebet om virksomheden.

Redaktionen kan derfor kun tilråde et salg for kortsigtede investorer, mens langsigtede investorer kan satse på en udskiftning af ledelsen og en forbedret indtjening.

Kurs og nøgletal:
Senest handlede kurs er 10 kroner, hvilket modsvarer et kursfald på 50 % siden introduktionen på First North. Efter en underskud på 2,5 mio. kroner i 1. halvår 2007-08, er det uvist, om selskabet formår at hive et overskud i land på helårsbasis. Ved nævnte kurs handles aktien til en P/S-værdi på 0,7, mens K/I-værdien udgør 1,6. 

Køb og salg:
Esoft Systems handles kun i begrænset omfang på First North, hvilket giver en prisfastsættelse præget af tilfældigheder. En eventuel investering må derfor ses som langsigtet, da det er svært at afhænde aktier til en rimelig kurs.

Finanskalender:
5. maj: Regnskab for 3. kvartal. 2007-08
13. september: Årsregnskab for 2007-08 
25. september: Generalforsamling

Egne aktiebesiddelser:
Jørgen Rasmussen ejer ikke aktier i Esoft Systems

En kommentar til “Nyudnævnt bestyrelsesmedlem forlader Esoft Systems”

  1. Af Investor siger:

    Som investor kan man nu kun håbe at ledelsen bliver skiftet ud hurtigst muligt incl bestyrelsesformanden - hvor er det ærgeligt at se en tidligere ene-ejer umiddelbart omgive sig med de fuldstændig forkerte rådgivere.
    Selvom intet er annonceret fra esoft, så er det ved at være en gammel nyhed at nøglepersoner, som projektchefen og den kreative chef har valgt at forlade virksomheden også - nøglepersoner som skal sikre projektstyring af nye kreative produkter på markedet.

    Der må være masser af potentiale i virksomheden; ikke blot i udlandet men også med nye produkter og tiltag i Danmark. Der er hårdt brug for det i et marked, hvor udbudet af huse er større end efterspørgslen, og det i mange områder er blevet svære at sælge sit hus.

    Det kan ikke være særlig svært at spotte problemstillingerne i virksomheden - 50% er fotografer (”Marken”), 25% er tegnere (Vietnam) og resten er administration og udvikling (Odense). Poul Dines har i den grad et ansvar at leve op til som både Rådgiver / Konsulent og Bestyrelsesformand for Esoft Systems.