Hold øje med T-retterne i LifeCycle Pharma

Af  journalist Jørgen Rasmussen

Overvejer du indkøb af aktier i LifeCycle Pharma, betaler det sig at holde øje med de udstedte T-retter (tegningsretter), der findes på kurslisten under betegnelsen, LCP T. I princippet skal kursen på aktien og de udstedte T-retter nemlig stemme med næsten matematisk præcision, men ofte forekommer der mindre afvigelser.

For hver 4 T-retter har du lov til at tegne en aktie i LifeCycle Pharma til en kurs på 17 kroner. T-retterne kunne ved lukketid mandag købes for 1,55 kroner, hvilket giver en effektiv købskurs på en nyudstedt aktie i LifeCycle Pharma på 23,20 kroner.

På samme tidspunkt kunne en ”gammel” aktie i LifeCycle Pharma købes for 24,20 kroner. Med andre ord er der 4,3 % at spare ved at købe T-retterne i stedet for at købe aktien.

I nogle tilfælde kan der også være en risikofri gevinst ved at bytte sine ”gamle” aktier ud med T-retter. Ved lukketid mandag blev der budt 23,80 kroner for LifeCycle Pharma, mens den reelle købskurs på de nyudstedte aktier placerede sig på de tidligere nævnte 23,20 kroner ved køb af T-retter.

Sælger du eksempelvis 1.000 ”gamle” aktier med et provenu på 23.776 kroner efter kurtage, reserverer du 17.000 koner til betaling af aktierne. Derefter har du reelt 6.776 kroner at købe T-retter for.

Køber du nu 4.000 T-retter for 1,55 kroner stykket, kommer du af med 6.222 kroner inkl. kurtage på 22 kroner. Inkl. betaling for aktierne på 17.000 kroner, har du nu betalt 23.222 kroner for 1.000 nye aktier, hvilket giver en gevinst på 554 kroner.

Hele manøvren tager måske 10 minutter, hvilket turde være en ganske pæn timeløn for en stort set risikofri transaktion.

Hold øje med kursen
Ofte kan det ske, at udbuddet af T-retter overstiger efterspørgslen hen mod slutningen af den periode, hvor T-retterne handles på børsen. I så fald kan du være heldig at købe T-retterne langt billigere end de nævnte 1,55 kroner.

Den spekulative investor kan derfor overveje et salg af selve aktien og vente med et køb af T-retterne til udgangen af handelsperioden.

Finanskalender:
T-retterne handles i perioden 28. marts til og med den 10. april. De nyudstedte aktier skal tegnes i perioden 2. april til og med den 15. april.

Vær opmærksom på, at dit pengeinstitut kan kræve en tidligere deadline for tegning af de nyudstedte aktier. Hvis T-retterne ikke udnyttes inden sidste frist for tegning af nye aktier, mister T-retterne deres værdi.

Der er lukket for kommentarer.