Købt: Small Cap Danmark til Nordnet-portefølje

Af  journalist Jørgen Rasmussen, citat fra Nordnet 

Jeg har torsdag købt 100 aktier i Small Cap Danmark (SCD) til kurs 80 til mit offentlige depot i Nordnet. Aktiens indre værdi ved starten af børsdagen udgjorde 86,70, hvilket giver en rabat på cirka 7,7 %. Rabatten bør ses i forhold til en historisk rabat på cirka 3 – 4 %.

Jeg ser fortsat aktien som et solidt langsigtet køb, da flere af selskabets aktier har fået uretfærdigt mange kurshug siden årsskiftet. Blandt de store investeringer tælles BoConcept Holding, Egetæpper, FLSmidth og Solar.

BoConcept Holding er den aktie, som har fået flest tæv. Således har SCD tabt cirka 30 mio. kroner på aktien siden årsskiftet, mens investeringen i Egetæpper i år har kostet selskabet cirka 16 mio. kroner.

I begge tilfælde er der tale om veldrevne selskaber med en attraktiv prissættelse og lovende fremtidsudsigter. Ganske vist vil både BoConcept og Egetæpper blive ramt af en afmatning i konjunkturerne, men på den anden side handles de til P/E-værdier på hhv. 13,4 og 9,8.

BoConcept er karakteriseret ved at befinde sig midt i en turn-a-round og har derfor gode muligheder for at hæve både omsætning og marginaler. Egetæpper har præsteret en kraftig vækst i indtjeningen gennem se seneste år og venter i 2007-08 et overskud før skat på 75 mio. kroner.

En af de andre store investeringer er FLSmidth, som i år er steget med 3,6 %. Og med den forrygende vækst selskabet oplever specielt inden for mineral-området, synes der gode muligheder for fortsatte kursstigninger.

Også Solar har været hårdt ramt af aktiemarkedets aversioner overfor small cap-aktier. SCD har i år tabt cirka 8 mio. kroner på sin investering i Solar-aktier, hvilket modsvarer et tab på små 17 %. Det interessante ved Solar-aktien er, at aktien i øjeblikket handles til en P/E-værdi på 6,1 og selskabet samtidig foretager et opkøb af egne aktier.

Pr. 13. maj ejer selskabet således 6,5 % af aktiekapitalen, hvilket efter en nedskrivning vil forbedre nøgletallene ganske betragteligt. 

Finanskalender:
22-07-08: Halvårsregnskab 2008
23-10-08: Regnskab for 3. kvartal:

Hold øje med:
Den indre værdi pr. aktie offentliggøres dagligt kl. cirka 9.30 på selskabets hjemmeside og på OMX.

Egne aktiebesiddelser:
Jørgen Rasmussen ejer ikke aktier i Small Cap Danmark

Der er lukket for kommentarer.